Autorka romana „Jedi, moli, voli” Elizabet Gilbert javno je objavila da je u lezbejskoj vezi: “Volim je i ona voli mene”

Kategorija: Vesti / Datum: септембар 12, 2016

2169

Elizabet Gilbert je objavila da je okončala brak sa svojim mužem ove godine, te da je je započela partnerski odnos sa svojom najboljom prijateljicom, sirijskom spisateljicom Rajom Elias.

U postu na svom fejsbuk profilu, Elizabet je napisala da je osvestila osećanja koja ima prema svojoj prijateljici nakon što je saznala za Rajinu dijagnozu tumora na pankreasu i jetri. “Smrt, ili mogućnost smrti, donosi sa sobom pročišćenje svega što nije pravo. U tom prostoru potpune i krajnje realnosti, suočila sam se sa istinom: Nije da ja samo volim Raju, ja sam i zaljubljena u Raju. I nemam više vremena za poricanje te činjenice. “

Elizabet je upoznala svog bivšeg muža dok je putovala i pisala memoare „Jedi, moli, voli“. Lik Filipa u Ljubav odeljku je baziran na njemu.

Venčali su se 2007. godine, a odnos sa njim Elizabet je dublje opisala u svojoj narednoj knjizi “Posvećenost: Skeptična žena miri se sa brakom“. Elizabet je potvrdila da je njen odnos sa Rajom doveo do kraja njenog braka, ali je zamolila za privatnost po ovom pitanju.
“Raja i ja smo zajedno. Volim je i ona voli mene. Prolazim zajedno sa njom kroz ovaj put borbe sa tumorom, ne samo kao njena prijateljica, već kao njena partnerka. Baš sam tamo gde treba da budem, na jedinom mestu gde mogu da budem. “

Objavljeno: 08.09.2016.
Prevod: Labrisice
Izvor : The Guardian

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *